24 листопада 2021 р. 21:55

Одеським депутатам запропонують відправляти бюджетні кошти у банки на депозит

Одеським депутатам запропонують відправляти бюджетні кошти у банки на депозит

Бюджетна комісія Одеської міської ради розглянула проєкт рішення про розміщення на вкладних депозитних рахунках банків бюджетних коштів у 2022 році. Про це повідомив кореспондент ІзбірКома

Йдеться про розміщення тимчасово вільних коштів. Сенс у тому, щоб отримувати винагороду у вигляді відсотків за користування банками цими грошима. Востаннє, як повідомила під час засідання віцемерка Світлана Бедрега, міська рада прийняла відповідне рішення ще у 2018 році, але фактичного розміщення не було. 

Заступниця міського голови поінформувала депутатів, що у першій половині 2021 року вільних коштів міського бюджету було близько 200 мільйонів гривень, і протягом року сума тільки зростала. Причина - нерівномірна вибірка грошей головними розпорядниками коштів. Йдеться, зокрема, про "Громадський бюджет" та депутатський фонд. Традиційно основна частина капітальних витрат припадає на кінець року, а до того гроші "просто лежать на рахунках Держказначейства". 

Якщо ж покласти на депозитний рахунок в банку 400 мільйонів гривень вільних коштів, то протягом 2022 року можна отримати, за розрахунками департаменту фінансів, до 15 млн грн. 

Постійна комісія підтримала проєкт рішення. Тепер його мають схвалити депутати на пленарному засіданні міської ради. 

Раніше стало відомо, що Одеський міській голова Геннадій Труханов розпорядився скликати обговорення проєкту бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік. Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Виконавчий комітет Одеської міської ради погодив винесення на розгляд депутатів проєкт бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік. Відповідно до проєкту, доходи бюджету громади заплановані у сумі 12 мільярдів 432 мільйони 565,3 тисячі гривень. Зокрема, доходи загального фонду бюджету – 12 млрд 111 млн 639,8 тис. грн, доходи спеціального фонду бюджету  – 320 млн 925 тис. 520 гривень.

 

Поділитися