03 листопада 2021 р. 19:40

Одеська міська рада відмовилася створювати парк на території санаторію «Червоні зорі»

Одеська міська рада відмовилася створювати парк на території санаторію «Червоні зорі»

Депутати Одеської міської ради відмовилися підтримати проєкт рішення про створення парку «Воскресенський» на вулиці Бернадацці на території санаторію «Червоні зорі».

Проєкт рішення підтримали лише 24 депутати. 

Зазначимо, що це вже п'ята спроба вмовити депутатів на створення парку. Як зазначила ініціаторка рішення Ольга Квасницька, наразі відкоректований опорно-архітектурний план та вже врахували цей об'єкт у переліку пам'яток культурної спадщини. Ніяких справ в суді щодо ділянки, за словами депутатки, наразі немає.

Нагадаємо, що в березні 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту взяло під охорону комплекс пам'яток на території санаторію «Червоні зорі», які належать до Воскресенського скиту Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря. 

У грудні 2019 року Приморський районний суд Одеси задовольнив позов ПАТ «Укрпрофоздоровниця» та повернув санаторій «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці компанії.

У вересні того ж року Одеський окружний адміністративний суд відмовився задовольняти позов компанії «Укрпрофоздоровниця» до Одеської міськради з приводу непрацюючого санаторію «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці.

Поділитися