26 грудня 2021 р. 11:49

Медпрацівники Центральної міської лікарні в Рені отримають доплати за боротьбу з COVID-19

Медпрацівники Центральної міської лікарні в Рені отримають доплати за боротьбу з COVID-19

Під час роботи чергової дев'ятнадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання було внесено зміни до бюджету Ренійської громади на 2021 рік.

За рахунок перерозподілу коштів бюджету було збільшено фінансування програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Ренійська міська лікарня» та доходна та видаткова частини бюджету за рахунок отримання субвенції з бюджету Одеської області.

Ще під час роботи позачергової вісімнадцятої сесії Ренійської міськради, 13 грудня, перша заступниця міського голови Людмила Чакир закликала депутатів не розслаблятися, і бути готовими до того, що до бюджетної сесії, можливо, доведеться скликати ще одну позачергову для внесення термінових змін до бюджету.

Але потім керівництво громади, очевидно, вирішило, що проведення протягом трьох тижнів чотирьох сесій (трьох позачергових та однієї чергової) недоцільно, і проєкт рішення про внесення змін до бюджету був включений до порядку денного чергової дев'ятнадцятої сесії.

Цим проєктом рішення передбачалося, по-перше, за рахунок економії коштів на оплату природного газу після підписання Меморандуму з регулювання ціни на газ збільшити на 184 тисячі гривень фінансування програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Ренійська міська лікарня». І ці гроші направити на додаткові виплати медичним працівникам, які залучені до лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

А по-друге, збільшити доходну та видаткову частину бюджету громади на 60 тисяч гривень за рахунок отримання субвенції з одеського обласного бюджету. Ця субвенція має цільовий характер – купівля борцовського килима та матів для Новосільської установи загальної середньої освіти.

Жоден із цих пунктів не викликав у ренійських депутатів ні зауважень, ні заперечень, і відповідне рішення було ухвалено одноголосно.

Зазначимо, що бюджет Ренійської громади на 2022 рік ухвалено у розмірі 354 мільйонів.

Поділитися