13 вересня 2019 р. 09:42

У Роздільній активно борються з амброзією і готуються до Дня міста

У Роздільній активно борються з амброзією і готуються до Дня міста

Депутати Роздільнянської міськради делегували у районну раду 300 тисяч гривень для ремонту міської школи, та 30 тисяч — для придбання наркозно-дихального апарату ЦРЛ, внесли зміни до міських програм і надали матеріальну допомогу містянам, які її потребують.

Як повідомляє кореспондент ІзбірКом, 10 вересня відбулося пленарне засідання XL сесії Роздільнянської міської ради, на якому 19 депутатів із 26 розглянули 61 питання і прийняли ряд рішень щодо святкування Дня міста і боротьби з амброзією на вулицях Роздільної. Всього у порядку денному було 61 питання, депутати розглянули всі проекти і прийняли по ним рішення.

Вони виділили кошти на харчування дітей початкових класів  міських шкіл, на придбання спортивного інвентаря і дидактичних матеріалів для шкіл і садків. Прийняли рішення про розподіл 15 мільйонів державної субвенції на два масштабних проекти — реконструкцію міського кінотеатру «Ювілейний» і придбання будівлі для нового дитячого садка. Також депутати дали добро на виділення 850 тисяч гривень для облаштування ігрового майданчика у найбільшому міському дитсадку «Веселка».

Кошти виділили на ямковий ремонт вулиці Новоселів, якою  слідує міська маршрутка №4, і на спортивні змагання, що заплановані  з нагоди Дня міста, — 15 тисяч гривень. Дебати виникли при обговоренні рішення про прийняття на баланс міської ради  «довгострою» — недобудованого спортивного майданчика по вулиці 40 років Перемоги. Майданчик належав ОСББ «Добробут». Вартість проведених робіт оцінена експертною комісією у 18 тисяч гривень, а за словами Валерія Шовкалюка, для добудування знадобиться коштів вдвоє більше. Після обміну думками депутати все ж погодилися на придбання майданчика, який планують добудувати найближчим часом.

На пленарному засіданні були присутні активні громадяни міста, представники громадських організацій. Вже після розгляду основних питань порядку денного взяли слово жителі двох міських  вулиць, на яких нещодавно відремонтували водогін  і встановили освітлення  — вони висловили подяку меру і депутатам.

Також громадські активісти порушили питання боротьби з амброзією. Виступив депутат Віктор Поштаренко, провідний спеціаліст відділу карантину рослин ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. І в результаті обговорень досягли домовленості про спосіб повідомлення і виклик працівників міського комунального підприємства для знищення амброзії. Валерій Шовкалюк повідомив про придбання спеціальної техніки – міні-трактора, який може бути задіяний і у боротьбі з амброзією.

Іще громадські активісти порушили питання про створення \вуличних комітетів, які б сприяли більш щільному контакту міської ради і містян у  покращенні благоустрою Роздільної.

Слід зазначити, що останнім часом значно підвищилась активність роздільнянців, які охоче приходять на організовані міською радою заходи і беруть участь у сесіях, на які  можна прийти безперешкодно.

Нагадаємо, депутати Роздільнянської районної ради на позачерговій сесії, яка відбулася 20 серпня, більшістю голосів звільнили з посади очільника Фелікса Сігала 

ФОТО: В. Бондаренко

Поділитися