21 жовтня 2018 р. 09:24

У Доброславі з'явиться куточок благодійності

У Доброславі з'явиться куточок благодійності

Куточок планують встановити у парку "Лісова пісня".

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, про такі плани повідомила селищний голова Людмила Прокопечко наприкінці сесії, що відбулася 18 жовтня. Куточок благодійності «Маєш – поділись, потребуєш – візьми» має привчати мешканців Доброслава до європейського способу життя. Кожен зможе принести у парк речі або харчі, якими хотів би поділитись з іншими, оскільки на території селищної ради проживають люди, котрі потребують найнеобхіднішого.

Крім того, на сесії депутати проголосували за підвищення посадових окладів педагогічним працівникам Доброславського дошкільного закладу на 10% та за надання 8 мешканцям Доброслава матеріальної допомоги по 1000 гривень на лікування і поховання їхніх родичів.

Депутати також виділили 200 тисяч гривень на ремонт вуличного освітлення у селі Вовківському, 35 тисяч гривень - МП «Уют» для того, щоб підприємство займалось вивезенням сміття та нечистот у Доброславі. 

Заступник селищного голови Людмила Ващенко повідомила, що за кошти  районного та селищного бюджетів (310 тисяч гривень) придбано квартиру дитині-сироті Руслані Б. у Доброславі, з умовою про заборону її продажу протягом 10 років. Руслана ще у 12 років залишилась без материнської опіки і зараз навчається в коледжі.

Селищний голова також розповіла, що планується продовжити роботу над створенням музею історії російсько-української війни, завершити висадження рослин у «Долині квітів», адже Борис Айзенберг, який вирощує декоративні рослини, вирішив безкоштовно виділити 100 кущів деревовидних піонів, тож у вівторок, 23 жовтня, їх мають висадити.

Крім того, на території селищної ради продовжують збирати необхідне для українських військових: знеболювальні ліки, пігулки від застуди, вітаміни у вигляді овочів та фруктів та інше.

Поділилась вона також і досягненнями: нещодавно Доброславська селищна рада посіла перше місце в обласному конкурсі у номінації «Краща селищна рада з благоустрою». Перемогу здобуто вже вдруге, першого разу раді виділили 60 тисяч гривень з обласного бюджету, а цього разу обіцяють уже 300 тисяч.

Поділитися