09 квітня 2024 р. 21:11

Жителі Миколаєва сплатили водоканалу штрафів на пʼять мільйонів

Фото: Скріншот з відео

(Фото: Скріншот з відео)

Жителі Миколаєва сплатили близько п'яти мільйонів гривень за незаконні підключення до води та каналізації. Ці штрафи були накладені за порушення з початку 2023 року до сьогоднішнього часу.

Про це заявив директор КП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко.

"Сплачено близько 5 мільйонів гривень. Це з початку 2023 року і по сьогоднішній день", —  сказав він.

Посадовець зауважив, що не радить жителям Миколаєва чекати на втручання влади в ці справи. Якщо люди самі повідомляють про незаконні підключення, то влада готова співпрацювати з ними та шукати розв'язання проблеми. Однак, якщо незаконні підключення виявляються в результаті перевірок, то застосовуються штрафи відповідно до законодавства.

За словами Дуденко, максимальний розмір штрафу, який сплатив один із жителів склав 42 тисячі гривень, мінімальний - 12 тисяч гривень. Все залежить від порушення та інших обставин.

Директор вдоканалу закликав жителів міста бути уважними та вчасно повідомляти про подібні ситуації, щоб проблему можна було вирішити в мирний спосіб та до виникнення серйозних штрафів.

До цього Борис Дуденко повідомляв, що головною задачею Миколаєва є відновлення водопостачання, ремонт і реконструкція мереж. 

Нагадаємо, попри складну ситуацію з водопостачанням у Миколаєві, дочка директора "Миколаївводоканалу" Бориса Дуденка під час повномасштабного вторгнення їздить за кермом вартісного Мерседесу в Одесі, розкидаючи гроші з автомобіля. 

Втім, Борис Дуденко запевнив, що авто не належить ні його доньці, ні комусь з родини. За його словами, елітним транспортом дівчина користується завдяки виграшу в суперечці.

Ірина Глухова

Поділитися