23 квітня 2024 р. 16:29

Затвердження бюджетного звіту за 2023 рік та премії Труханову: за що завтра будуть голосувати одеські депутати

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

На XXIX сесії Одеської міської ради, що запланована на 10 ранку 24 квітня, депутатам запропонують проголосувати за майже 60 рішень.

На сайті міста опубліковано 58 проєктів рішень у 6 розділах. Найбільше – 17 проєктів про об’єкти комунальної власності, 13 земельних питань, 4 бюджетних та інші. Зазначимо, що на минулій сесії депутати розглянули 90 проєктів, також нагадаємо, що Одеська міська рада має за звичку доповнювати попередній порядок денний проєктами рішення з голосу.

В блоці бюджетних питань депутатам запропонують затвердити звіт про виконання бюджету Одеської міської територіальної громади за 2023 рік та внести зміни в бюджет 2024 року.

Серед проєктів рішень про цільові програми три належать до сприяння розвитку ТрО та цивільного захисту населення:

  • "Про внесення змін до Міської цільової програми сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси на 2022-2025 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 09 лютого 2022 року № 865 – VIII";
  • "Про затвердження Міської цільової програми "Незламна Одеса" на 2024 - 2026 роки та внесення змін до деяких діючих міських цільових програм, затверджених Одеською міською радою";
  • "Про внесення змін до Міської цільової програми цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на території м. Одеси на 2022 – 2026 роки".

Також привертає увагу проєкт рішення "Про затвердження Міської цільової програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в місті Одесі на 2024 - 2025 роках".

Депутатам запропонують проголосувати за перейменування понад 120 вулиць та двох об’єктів топоніміки міста.

У проєкті рішення 1.3. "Про врегулювання деяких питань оплати праці Одеського міського голови, його заступників та секретаря Одеської міської ради" депутатам запропонують проголосувати за:

  • встановлення Одеському міському голові Труханову Геннадію Леонідовичу надбавку за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років;
  • здійснення щомісячного преміювання Одеського міського голови Труханова Геннадія Леонідовича у розмірі 120% від посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи та інших обов’язкових виплат;
  • виплату один раз на рік Одеському міському голові Труханову Геннадію Леонідовичу матеріальну допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати за відповідним розпорядженням.

Для прийняття рішень в сесійної залі 21 лютого буде потрібно 33 голоси, але аналітики не очікують реєстрації більше ніж 47 обранців. Інтент буде традиційно вести онлайн-трансляцію закладу, яка почнеться о 9:40 ранку 24 квітня. 

Ігор Льов

Поділитися