25 березня 2024 р. 16:04

Віталій Кім прокоментував, як змінилась тактика рф щодо атак Миколаєва

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Стосовно оперативної ситуації у Миколаєві та області, зміну ворожої тактики, захист обʼєктів критичної інфраструктури в ефірі телемарафону розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Є проблема, що ворог змінив тактику. Що вони змінили? По-перше, балістика з Криму, яку ми чекали на Півдні, полетіла аж до Києва.

Вдруге, вчора вночі шахеди летіли дуже низько, ми їх бачили. Вони дійсно били по об'єктах критичної інфраструктури, та продовжують систематично це робити. На жаль, росіяни бачать, куди вони б’ють, їх корегує розвідник. Також вони б’ють по цивільнім об’єктам, - повідомив Віталій Кім.

Сьогодні зранку ворог атакував кількома хвилями дронів типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря. Силами та засобами протиповітряної оборони було збито 4 ударних БпЛА.

Однак уникнути влучань не вдалось. В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту,

При попаданні в об’єкт критичної інфраструктури наслідки можуть бути різни. Це залежить від того, куди попало, як відпрацювали сили оборони, збили на підльоті, чи не збили. Треба просто працювати та нарощувати захист кожного об’єкта, - зауважив голова ОДА.

Внаслідок падіння збитого "шахеду" в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків.

За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

Також ворог повернувся до терору Придунав'я. 

Припортова інфраструктура в Придунав'ї Одеської області 24 березня зазнала удару від російських військ й була пошкоджена. У якому саме місті постраждав порт не повідомляється, але в місцеві мешканці Рені повідомили Інтенту, що в них вночі було тихо. 

Вчора окупанти обстріляли понад 10 населених пунктів правобережної Херсонщини.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено одну багатоповерхівку та чотири приватні будинки. Також були зафіксовані влучання в об’єкт критичної інфраструктури та автомобілі.

Анна Бальчінос

Поділитися