28 березня 2024 р. 16:03

В Одесі стало більше бомбосховищ, але є нюанс

Фото: Wikimedia

(Фото: Wikimedia)

На баланс Одеси передали 21 укриття для подальшого облаштування та обслуговування. Раніше вони  належали Фонду держмайна.

Про це стало відомо в ході засідання виконавчого комітету, яке відбулося 28 лютого, повідомили у мерії.

Зазначається, що  Одеська міська рада затвердила передачу 21 будівлі цивільного захисту площею 4551 квадратний метр. Їх передали комунальному підприємству "Сервісний центр". Ці споруди, які були у комунальній власності, перейшли з державного управління до місцевого управління.

Мер Геннадій Труханов повідомив, що більшість з них потребує ремонту, але навіть у такому стані вони здатні надати притулок у разі потреби. Тепер відповідальні особи будуть мати доступ до цих споруд для їх використання під час повітряних тривог.

"Від початку повномасштабного вторгнення нами проведена масштабна робота. Ще влітку 2022 року Одеська міська рада надала згоду на прийняття з державної у комунальну власність споруд цивільного захисту, які перебували в управлінні Фонду держмайна. До цього було направлено декілька листів у різні інстанції. І нарешті ці захисні споруди цивільного захисту були передані міському Департаменту комунальної власності, який сьогодні передає сховища Сервісному центру", - сказав Труханов.

Вночі окупанти атакували Одеську область ракетами Х-22 та двома ударними безпілотниками. Так, з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини. Згодом окупанти випустили ще й протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку з Су-30. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Близько третьої години ночі російська армія спрямувала пару "шахедів" по енергетичному об’єкту Одещини. Безпілотники вдалося ліквідувати силами протиповітряної оборони. Обійшлося без постраждалих.

Зранку з акваторії Чорного моря по Одещині росіяни спрямували керовану авіаційну ракету з літака тактичної авіації. Сили протиповітряної оборони знищили її над морем.

 

Ірина Глухова

Поділитися