28 березня 2024 р. 20:35

У Миколаєві планують завершити будівництво системи "Безпечне місто"

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

У Миколаєві впродовж року планують добудувати систему "Безпечне місто".

Було розглянуто проєкт рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 23.07.2020 № 57/371 «Про затвердження міської комплексної Програми «Інформатизація та розвиток електронного урядування» на 2020-2025 роки» (зі змінами)».

Цей проєкт рішення був прийнятий сьогодні, 28 березня, на тридцятій сесії Миколаївської міської ради VIII скликання.

Доповідач - Начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаєва Дмитро Канарський заявив, що виступати замість нього буде співдоповідач Євген Богаченко.

На початку мер Миколаєва, Олександр Сєнкевич, попросив доповідача, щоб він розповів, що це за програма і скільки вона буде коштуватиме містянам.

На сьогодні зміни, як вносяться у програму не передбачають зміни у бюджеті. Ми корегуємо цифри й показники у зв’язку з тим, що завдання, яки були визначені, не були виконані минулого року, - наголосив Євген Богаченко.

Основний захід, на який було привернуто увагу депутатів - це будівництво системи "Безпечне місто", яке у попередньому році було профінансоване лише частково. Тому були внесені зміни до договору підряду щодо будівництва. За словами Богаченка, показники програми також потребують корегування. 

Також не було в повному обсязі виконана програма з будування частки системи відеоспостереження біля ринку "Центральний", про створення якої до нас звернулось Головне управління Національної поліції у Миколаївській області. Тому ці показники також переносяться до цього року, - додав Євген Богаченко.

"За" проголосував 31 депутат, утримались - 3, проти - 0.

Рішення було прийнято.

Раніше, на сайті міста в розділу "Порядок денний сесії Миколаївської міської ради VIII скликання" станом на 16 годину 27 березня, тобто менше, ніж за добу до події, попередній порядок денний не опубліковано. 

Нагадаємо, що перед попередньою 29 сесію VIII скликання Миколаївської міської ради порядок денний також був опублікований менш ніж за добу до закладу. 

27 березня виконком Миколаївської міської ради на допомогу військовим частинам перерозподілив 90 тисяч гривень. За словами керуючого справами Миколаївського виконкому Андрія Волкова мова в проєкті рішення йде про перерозподіл видатків. На тендерах вдалось зекономити кошти, тому 90 тисяч гривень перерозподіляються за запитами військових частин. 

Анна Бальчінос

Поділитися