29 березня 2024 р. 15:31

У Миколаєві на створення парку не знайшли грошей

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

У Миколаєві депутати не затвердили проєкт зі створення скверу.

Цей проєкт обговорювали на тридцятій сесії Миколаївської міської ради VIII скликання, вчора, 28 березня.

Депутатам Миколаївської міської ради не вистачило голосів, щоб затвердити проєкт землеустрою щодо організації та встановлення меж території рекреаційного призначення, скверу біля ДП "НВКГ "Зоря" - "Машпроект".

Ігор Набатов, перший заступник директора ДЖКГ, пояснив, що це рішення необхідно затвердити на вимогу Закону України "Про землеустрій" та Земельного кодексу України, щоб міська влада мала уявлення про чіткі межі території рекреаційного призначення.

За його словами, проєкт землеустрою можна буде відкоригувати, бо затвердивши цей проєкт землеустрою депутати фактично заборонять встановлення якихось МАФів на цій території.

Міський голова Олександр Сєнкевич додав, що адміністрація Інгульського району вже зачистила майже всю територію від МАФів і разом з заводом "Зоря"-"Машпроєкт" та збирається створити там парк.

Ганна Ременнікова, голова адміністрації Інгульського району, зазначила, що ескіз проєкту вже розроблено, але на реалізацію проєкту немає грошей. 

— З нами співпрацював завод "Зоря", в цьому році в них 70 років, вони просять нас посприяти тому, щоб це відбулося, але наразі на це немає коштів, щоб це робити, – заявила вона.

Депутатам не вистачило голосів, щоб затвердити відповідний проєкт рішення: 14 голосів "за", 7 "утримались", 1 - "проти".

Також у Миколаєві впродовж року планують добудувати систему "Безпечне місто", яке у попередньому році було профінансоване лише частково. Тому були внесені зміни до договору підряду щодо будівництва. 

У ході сесії Миколаївська міська рада надала 50 мільйонів для потреб ТРО.

З цих коштів 40 мільйонів підуть у внески до статутних капіталів КП міста, 8,9 мільйона – кошти, які будуть передбачені виконкому на заходи з територіальної оборони. Ще 1,1 мільйона – кошти субвенції з місцевого бюджету державному бюджету.

Днями Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради на допомогу військовим частинам перерозподілив 90 тисяч гривень. 

Анна Бальчінос

Поділитися