01 березня 2024 р. 19:37

Миколаївці зібрали майже 250 кг пластикових кришок, які підуть на виготовлення безпілотників

ФОТО: Суспільне

(ФОТО: Суспільне)

Миколаївці зібрали майже 250 кілограмів пластикових кришок на виготовлення комплектуючих до безпілотників, які передадуть ЗСУ.

Про це повідомили кореспонденти Суспільного. 

Акція відбулась у Миколаївському зоопарку за підтримки громадської організації "Кінбурн". Чотири роки тому організація встановила там спеціальну екоскульптуру для збору кришок.

Ця скульптура стала однією з улюбленіших локацій в Миколаївському зоопарку і діти та дорослі охоче приходять сюди. Викидають кришечки, які далі йдуть на переробку. Переробка цього пластику, він достатньо високої якості, з нього виробляють таблички, плитку, різноманітні сувеніри та окремі конструкції для військових компонентів, — розповів голова організації Микола Грубий.

Транспортує пластик "Укрпошта".

Коли почалася повномасштабна війна ми при "Укрпошті" волонтерами також об’єдналися і в якийсь час ми дізнались, що в Миколаєві існує такий проєкт, який заключає в собі збір пластикових кришок, які будуть перероблені, — сказав начальник відділу поштових послуг миколаївської дирекції "Укрпошта" Дмитро Маляс.

Голова громадської організації "Кінбурн" зауважив, кришки зібрані в екоскульптурі передають на перероблювання вчетверте.

Кошти підуть на виробництво дронів БПЛА саме українського виробництва і будуть передані нашим Збройним Силам України.

У Миколаєві профінансують військових на 500 мільйонів гривень. Наповнення програми надалі зможуть шукати під час перерозподілу бюджетних коштів, також зможуть використовувати кошти окремих комунальних підприємств міста, які будуть додаткові або ж зекономлені внаслідок співпраці з міжнародними партнерами.

Атомники Миколаївщини передали ЗСУ квадрокоптери Mavic 3T.

Загальна вартість переданої техніки становить понад 1,3 мільйона гривень. Військові звернулися із запитом до колективу підприємства, оскільки атомники з перших днів повномасштабного вторгнення активно співпрацюють з цим підрозділом ССО. 

Раніше атомники підтримали Збройні Сили України на понад мільйон гривень у межах ініціативи "Допомога захисникам України". Цю допомогу отримали два військові підрозділи.

Вчора, 28 лютого, у Миколаєві відбулась зустріч сімей, які постраждали від російської агресії, із благодійниками з США. У планах благодійного фонду - організовувати реабілітацію безпосередньо в Україні, щоб охопити більшу кількість людей. 

Анна Бальчінос

Поділитися