21 квітня 2024 р. 15:02

Оновлено! Діти з Миколаївщини та інших прифронтових областей вирушили на відпочинок на Прикарпаття

ФОТО: Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України

(ФОТО: Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України)

Понад 80 дітей з прифронтових областей прибули на Прикарпаття для оздоровлення. Це юні українці з Херсонщини, Миколаївщини та Харківщини, яким доводиться жити під постійними обстрілами через близьке розташування їхніх містечок та сіл до лінії фронту.

Про це повідомляє пресслужба Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Дітей приймає оздоровчий заклад в Яремче, де вони зможуть знову повернутись до звичного навчання, відпочити та оздоровитись. Окрім того, з юними гостями працюватимуть психологи, які допоможуть позбутись страхів і тривог.

Також передбачене різноманітне дозвілля, з організацією якого допомагають міжнародні партнери та студенти прикарпатських вишів.

Постійно працюємо над тим, щоби належно забезпечити санаторії, які приймають дітей,  продуктами харчування, засобами гігієни та спортивним інвентарем, — зазначила очільниця області Світлана Онищук.

Майже 5 тисяч дітей на Миколаївщині мають статус постраждалих від війни. За інформацією Служби у справах дітей, фахівці не встигають надавати відповідний статус через наплив заяв. Окрім того, з загальної кількості дітей з відповідним статусом 20 отримали їх через поранення, контузію або каліцтво, ще чотири дитини зазнали сексуального насильства. Інші неповнолітні отримали статус через наслідки психологічного насильства.

Через війну на Миколаївщині постраждало 103 дитини. Загалом в Україні внаслідок збройної агресії рф загинули 537 дітей. Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій - 524, Харківській - 343, Херсонській - 149, Київській - 130, Дніпропетровській - 125, Миколаївській - 103, Запорізькій - 100.

Також у Миколаєві триває облаштування укриттів у школах. Наявність захисних споруд є однією з головних умов відновлення навчання у форматі офлайн. Площа укриття близько 180 квадратних метрів. Укриття дасть можливість розпочати навчання офлайн, коли дозволить безпекова ситуація. Проєкт реалізовують за підтримки гуманітарної організації Saved the children.

Анна Бальчінос

Поділитися