28 березня 2024 р. 18:33

Оновлено! 50 мільйонів для ТРО: Миколаївська міська рада внесла зміни до бюджету

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

Миколаївська міська рада надала 50 мільйонів для потреб ТРО.

Сьогодні, 28 березня, було розглянуто проєкт рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2023 №27/12 «Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2024 рік».

Цей проєкт рішення був прийнятий на тридцятій сесії Миколаївської міської ради VIII скликання.

Директор департаменту фінансів Віра Святелик розповіла, куди підуть грошу з місцевого бюджету у 2024 році.

Із цих коштів 40 мільйонів йдуть у внески до статутних капіталів КП міста, 8,9 мільйона – кошти, які будуть передбачені виконкому на заходи з територіальної оборони. Ще 1,1 мільйона – кошти субвенції з місцевого бюджету державному бюджету, а саме обласному ТЦК, –прокоментувала директор.

Олександр Сєнкевич запропонував зміни стосовно цього рішення.

На звернення Миколаївської міської військової адміністрації надати субвенцію з місцевого бюджету обласному бюджету на поліпшення матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони у сумі 7 мільйонів 647 тисяч 200 гривень коштом вільного залишку. Визначити розпорядником коштів виконавчий комітет Миколаївської міської ради, - зауважив мер.

Зміни були прийняті одногласно.

Днями Деніс Шмигаль доручив розпочати будівництво нового водогону у Миколаєві. 

За словами прем‘єр-міністра, внаслідок постійних російських обстрілів на початку повномасштабного вторгнення та підриву росією Каховської ГЕС у Миколаєві виникла проблема з водопостачанням.

Уряд загалом виділив уже понад 1,3 млрд гривень для її розв’язання. Було забезпечено подачу технічної води. Аби люди отримали доступ до питної води, розроблюється комплексне рішення, яке включає будівництво нового водогону. 

Також захисники Миколаєва та члени їх сімей зможуть користуватися базами відпочинку. Військові мають право на цю послугу один раз на 3 роки.

Нещодавно на Миколаївщині створили мережу спеціалізованих сервісів для людей, які постраждали від  насильства.

Мережа створена за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.

Анна Бальчінос

Поділитися