01 грудня 2023 р. 19:58

У Миколаєві планують будівництво автошляху в обхід міста та ремонт мостів

Фото: usm.media

(Фото: usm.media)

Восени 2023 року завершився тривалий процес передачі миколаївських Південнобузького (Варварівського) та Інгульського мостів у державну власність та до сфери управління Агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Наразі вже є бачення щодо подальшого ремонту й утримання мостів.

Про що повідомив керівник агентства Мустафа Найєм, передає міськрада.

Він зазначив, що агентству добре відомі проблеми Варварівського та Інгульського мостів, а саме: великі навантаження, відсутність альтернативи, аварійний стан і постійні ремонти дорожнього покриття, які не дають нової якості.

Тож планується системно підійти до розв'язання питання розвантаження від транзитного транспорту мостів і міста Миколаєва загалом, перенести частину транспортного потоку за межі міста, а самі мости відремонтувати.

Вже найближчим часом буде проведене детальне обстеження і встановлено фактичний стан мостів, залишковий ресурс, можливі навантаження та необхідні заходи з їх ремонту чи реконструкції.

Спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA працюють над проєктом будівництвом автошляху в обхід Миколаєва. Це важливо для того, щоб розвантажити автошляхи обласного центру й відремонтувати Варварівський та Інгульський мости. Час проїзду в обхід Миколаєва становитиме всього 8 хвилин, тоді як зараз через місто - 1 годину і навіть більше, - йдеться в повідомленні.

Служба відновлення у Миколаївській області вже розробила техніко-економічне обґрунтування та замовила проєкт будівництва.

Наразі розпочинають роботу над транспортною розв'язкою на трасі М-14 протяжністю 3,5 км, що є першим етапом будівництва обходу Миколаєва. Буде побудовано три нові шляхопроводи.

Так, 13 жовтня Уряд під час засідання ухвалив рішення щодо оновлення стратегічно важливої транспортної інфраструктури. Таким чином у Миколаєві передали у державну власність Південнобузький та Інгульський мости для відновлення.

Перед цим, 11 жовтня на Миколаївщині відновили ще один зруйнований міст.

Також відомо про те, що у Галицинівській громаді Миколаївської області ввели в експлуатацію відновлений міст через канал річки Інгулець, який було зруйновано внаслідок військових дій. Нова переправа довжиною 18 метрів може витримувати навантаження до 120 тонн.

Тетяна Каптур

Поділитися