17 липня 2023 р. 20:45

Міський голова Миколаєва запевнив, що розкрадань на облаштуванні укриттів немає

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

Розкрадань на облаштуванні укриттів у Миколаєві немає. Але проблеми з бомбосховищами наявні, це не унікальна проблема Києва чи якогось іншого міста.

Про це розповів мер міста Олександр Сєнкевич в інтерв'ю виданню "Mind".

Взагалі, бомбосховища є трьох типів: повноцінні, протирадіаційні укриття і найпростіші, до яких найчастіше належать підвали багатоквартирних будинків. Щоб вважатись бомбосховищем, у приміщенні обов’язково повинні бути вентиляція, туалет, вода і два виходи. З огляду на ці параметри у Миколаєві під час останніх перевірок найбільше, до 90%, проблем виявлено в найпростіших укриттях, тобто підвалах багатоквартирних будинків, - коментує Сєнкевич.

Він запевнив, що зараз робляться кошториси й обрахунок, скільки грошей знадобиться на облаштування туалетів, других виходів тощо. На його думку, цим повинні були займатися працівники ОСББ й ЖКГ.

Якщо говорити про класичні бомбосховища, то в Миколаєві їх близько 300 і вони в нормальному стані. Разом усіх укриттів у місті майже 800, - підтвердив міський голова.

За словами Олександра Сєнкевича, за час повномасштабної війни місто спрямувало на облаштування укриттів 9 мільйонів гривень. Але потреба, звісно, набагато більша. Тому намагаються залучати й партнерів міста. Так, цього року 35 укриттів у багатоквартирних будинках допомогла облаштувати Норвезька рада у справах біженців – вони займались електрикою, комунікаціями тощо.

Так, 1 липня стало відомо, що на укриття Миколаївщини виділили майже 57 мільйонів.

Перед цим 26 червня стало відомо, що у Миколаєві 69 відсотків укриттів в занедбаному стані.

Також 3 червня ми інформували про те, що у Миколаєві впровадили комісійні перевірки укриттів.

Тетяна Каптур

Поділитися