23 червня 2023 р. 21:32

Мер Миколаєва відвідав Конференцію з питань відновлення України у Лондоні

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у Конференції з питань відновлення України, яка відбулась у Лондоні 21 та 22 червня. Мер міста виступив під час панельної дискусії "Стале інклюзивне відновлення: розвиток спроможності громад для задоволення місцевих потреб".

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Під час свого виступу Олександр Сєнкевич розповів, що Миколаїв та Харків є пілотними містами, які під егідою UNECE створюють нові Майстер-плани. З Миколаєвом за цим проєктом працюють італійське архітектурне бюро OneWorks та данська компанія Cowi.

Фото: Миколаївська міська рада    

Ми хочемо, щоб новий Майстер-план був дороговказом для майбутніх поколінь, а всі проєкт відбудови, які ми сьогодні обговорюємо, зокрема і під час цієї конференції, стали частиною цієї роботи, - розповідає міський голова.

Мер також наголосив, що місто працює над новим документом, не чекаючи закінчення війни, щоб не просто відбудувати окремі об’єкти, які були зруйновані російськими обстрілами, а мати змогу переосмислити міський простір і оновити Миколаїв за сучасними стандартами.

Так, 14 червня Миколаїв та асоціація "Нарбона-Україна" підписали меморандум про співпрацю.

Так, 2 червня ми писали про те, що Миколаївщині та Херсонщині планують передати техніку від шведських партнерів.

Зауважимо, що на Миколаївщині та Херсонщині оголосили червоний рівень пожежної небезпеки.

Тетяна Каптур

Поділитися