01 вересня 2021 р. 09:53

Одеський суд відмовився заарештовувати чоловіка, якого розшукує ФБР

Одеський суд відмовився заарештовувати чоловіка, якого розшукує ФБР

Приморський суд Одеси відмовив прокуратурі у проханні арештувати громадянина Узбекистану, якого підозрюють у крадіжці криптовалюти ЕОS на майже 12 мільйонів доларів.

Як йдеться в ухвалі суду, у червні 2019 року потерпілий громадянин зв`язався з ФБР, щоб повідомити про викрадення з його гаманця криптовалюти EOS, вартість якої склала 11,8 млн доларів США,. EOS - це криптовалюта, подібна за своєю природою до біткоїнів і відділена від віртуальних грошей, в які людина може вкласти паперову валюту. 

Розслідування, яке проводять США, виявило інших потерпілих, які також втратили контроль над своїми приватними ключами після встановлення EOSIO Wallet Explorer , після чого були несанкціоновані перекази їхньої криптовалюти EOS.

У квітні 2021 року суддя Федерального окружного суду США видав ордер на арешт громадянина Узбекистану. ФБР оголосила його у розшук. А вже 28 червня чоловіка затримали в Одесі. 

У США чоловіку "світить" до 20 років позбавлення волі за махінації із криптовалютою.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив на 13 вересня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього керівництва Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна.

У липні Вищий антикорупційний суд відмовився змінити запобіжний захід з застави в розмірі майже 400 тисяч гривень на особисте зобов'язання ексдепутату Кілійської райради Одещини Анатолію Коломійцю.

Одеський апеляційний суд відмовився повертати прокурорам обвинувальний акт щодо директора місцевого спеціалізованого будинку дитини Віктора Проценка, якого підозрюють у сексуальному насильстві та розбещенні вихованців.  

Поділитися