07 травня 2024 р. 19:58

На Миколаївщині військовий пропонував хабар поліцейським: що він накоїв

Фото: Колаж Інтента

(Фото: Колаж Інтента)

У Миколаївській області затримали військового при спробі дати хабар патрульному поліцейському.

Як повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону, правопорушником виявився  військовослужбовець окремої інженерно-позиційної роти.

За даними слідства, у квітні 2024 року військовий був затриманий за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, На нього було складено протокол про адміністративне правопорушення. Аби уникнути відповідальності військовослужбовець  запропонував начальнику відділу реагування патрульної поліції неправомірну вигоду. Отримавши відмову, він наполегливо неодноразово озвучував свою пропозицію.  

"01 травня 2024 року, після фактичного надання неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США начальнику відділу, яке відбувалось під контролем правоохоронців, військовослужбовця було затримано", - розповіли у прокуратурі.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

Нещодавно посадовець Южноукраїнської міської ради, що у Миколаївській області придбав за бюджетні кошти п’ять автомобілів, які виявились гуманітарною допомогою для військових. Він отримав підозру.

В кінці квітня у Миколаєві  двох поліцейських затримали на хабарництві. Діючи за попередньою змовою, вони стали вимагати від громадянина хабар у розмірі 1000 доларів США. Правоохоронцям  загрожує до 10 років тюрми.

Також у Миколаєві на хабарі співробітники прокуратури затримали держпосадовця. За даними слідства, службовець вимагав хабар у розмірі 50 тисяч гривень від суб’єкта господарської діяльності.

Ірина Глухова

Поділитися