13 грудня 2021 р. 22:05

Одеський суд відкрив поліції доступ до документів щодо продажу бомбосховища

Одеський суд відкрив поліції доступ до документів щодо продажу бомбосховища

Київський районний суд Одеси дозволив поліції доступ до документів, що стосуються продажу бомбосховища біля парку Горького в Одесі.

Як зазначається в ухвалі суду, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2011 році ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут "Одесагропроект", яке є правонаступником Державно-кооперативного проєктно-вишукувального інституту "Одесагропроект", продало нежитлову будівлю площею 7 тис. 259,8 кв. м. У технічному паспорті на вказану будівлю значилось приміщення захисної споруди цивільного захисту №57303, площею 270,2 кв. м.  

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ця нежитлова будівля з 17 листопада 2014 перебуває у власності ТОВ "Оскар-2014".

У листі Фонду державного майна України від 19 жовтня 2011 року зазначено, що частка держави в майні ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут "Одесагропроект" становить 13,64%.

Наказом Фонду державного майна України від 5 грудня 2017 року затверджено Перелік об`єктів груп В, Г, Е, які підлягають продажу в 2018 році, до якого, зокрема, включено ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут "Одесагропроект" з державною часткою 13,64%. Відповідальним за продаж визначеного РВ ФДМУ в Одеській області.

В інформації Одеської міської рад від 23 лютого 2021 року вказано, що відповідно до наданої РВ ФДМУ в Одеській області інформації захисна споруда цивільного захисту за цією адресою не значиться. Водночас, за обліком ГУ ДСНС України в Одеській області та обліком Одеської ОДА захисна споруда цивільного захисту №57303 значиться на балансі ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут "Одесагропроект".

Вказані факти свідчать про недбале ставлення службових осіб ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут "Одесагропроект" та РВ ФДМУ в Одеській області до своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, внаслідок чого з державної власності вибуло нерухоме майно - захисна споруда цивільного захисту площею 270,2 кв. м.

Зазначимо, Фонд державного майна України на початку 2021 року ініціював передачу майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, але залишилось на їхніх балансах, і звернувся до Одеської обласної державної адміністрації з пропозицією підтвердити готовність перейняти функції з управління майже 300 об’єктами. 

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста, які входять до Фонду захисних споруд. На мапі окремо вказані 208 звичайних бомбосховищ і 135 протирадіаційних сховищ в різних районах міста.

У квітні 2016 року Одеська обласна державна адміністрація опублікувала інтерактивну мапу захисних споруд цивільної оборони. Тоді згідно з мапою в Одесі були розташовані 87 таких споруд.

Менше всього бомбосховищ було в Березівському та в Кодимському районах, там подібні споруди розташовані по одному в районних центрах, а найбільше в Ізмаїльському районі – 73, причому 53 з них в Ізмаїлі.

Поділитися