14 серпня 2020 р. 22:21

Прокурори скерували до суду справу про вимагання хабара поліцейським

Прокурори скерували до суду справу про вимагання хабара поліцейським

Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського Управління патрульної поліції в Одеській області, якого підозрюють у корупції.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

З’ясовано, що у листопаді минулого року, під час несення служби у складі поліцейського автопатруля, правоохоронець, погрожуючи притягненням до адміністративної відповідальності за порушення вимог додержання тиші у  приміщенні та правил додержання дисципліни у нічний час, вимагав та одержав від громадянина Сполучених Штатів Америки хабар у сумі 6 тисяч гривень.

Неправомірні кошти іноземець перерахував на банківську картку поліцейського за допомогою електронної платіжної системи, що встановлена на мобільному телефоні правоохоронця.

Нагадаємо, днями військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України  задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою Білгород-Дністровського прикордонного загону. 

Нагадаємо також, що Київський районний суд Одеси обрав запобіжним заходом нещодавно затриманому голові сільради в Савранському районі цілодобовий домашній арешт

Також правоохоронці  кілька днів тому затримали «на гарячому» одразу після одержання неправомірної вигоди голову однієї із сільських рад Савранського району Одеської області. 

Він одержав від громадянина 1 тисячу доларів США хабара за виділення останньому в оренду земельної ділянки площею 15 га. Раніше одеський суддя  отримав сім років позбавлення волі за хабар, а посадовців міграційної служби в Одесі звинувачували у вимаганні хабара з громадянина Молдови

Поділитися