03 липня 2023 р. 20:09

Ексдиректорка бюро судмедекспертизи Папіж оскаржила своє звільнення

Фото: Багнет нації

(Фото: Багнет нації)

Приморський районний суд Одеси відкрив провадження за позовом  ексгенеральної директорки Комунальної установи "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи" Тетяни Папіж.

Як йдеться в матеріалах суду, посадовиця позивається до комунальної установи "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи", Одеської обласної ради, Одеської обласної державної (військової) адміністрації. 

Тетяна Папіж вимагає визнати незаконними та скасувати рішення й наказ про її звільнення, поновити її на роботі й стягнути компенсацію за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Також серед відповідачів у справі є ще приватна особа, прізвища якої не називають, але скоріш за все це голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

Річ у тім, що Тетяна Папіж вже позивалася до голови ради через його розпорядження щодо відсторонення її від виконання службових обов'язків, у зв'язку із проведенням службового розслідування. Зараз цей позов розглядає Суворовський суд Одеси.

Саме на підставі результатів службового розслідування депутати Одеської обласної ради проголосували за звільнення Тетяни Папіж.

Її звільнили за невиконання професійних обов'язків та фінансові порушення. Щодо порушень наразі їх розслідують правоохоронці.

Депутатів зацікавило, чому в проєктах рішень немає актів перевірок щодо обох директорів, але їм пояснили, що самі акти дуже змістовні - понад 100 сторінок. Тому обранцям зібрали в інформаційні довідки перелік основних порушень. 

За звільнення Тетяни Папіж проголосували 47 обранців. 

Кирилл Бойко

Поділитися