18 жовтня 2021 р. 18:19

Теплопостачальники просять одеситів розрахуватися за тепло наперед

Теплопостачальники просять одеситів розрахуватися за тепло наперед

Платіжки із проханням сплатити за теплопостачання авансом, які датовані вереснем, нещодавно отримали одесити від надавача послуг - комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси". 

Як пояснила ІзбірКому директорка комунального підприємства Ганна Позднякова, це сталося через необхідність сплатити за газ авансом, яка виникла після укладання нових угод з постачання блакитного палива. 

"Ми змушені сплачувати авансом за газ, тож просимо споживачів сплачувати авансом за тепло. За вересень - тому, що опалюваний сезон міг розпочатися у жовтні, але завдяки погодним умовам поки що заплановано розпочати його у листопаді. Це рекомендований платіж, тож за його несплату санкцій не буде. Втім, він також мав нагадати боржникам про необхідність сплатити борги. Якщо ж споживач вже вніс цей платіж, то після початку опалювального сезону ці кошти просто будуть зараховані як сплачені. Тобто, наприклад, за листопад не треба буде платити", - зазначила Ганна Позднякова.       

Нагадаємо, устаткування "Одеської теплоелектроцентралі" повністю готове до роботи під час опалювального сезону

Як зазначила керівниця комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова, наразі є деякі проблеми із постачанням газу для ОСББ. 

"ОСББ отримали роз'яснення про ціну за 7,4 тисячі, а угоди за фактом на 40 тисяч. Вони наразі очікують на підписання додаткових угод із "Нафтогаз Трейдинг", але зараз нам прислали ціну для бюджетних установ про 25 тисяч", - зазначила вона.

Поділитися