05 вересня 2023 р. 18:45

Туалети та проєкти: в Одеській обладміністрації відзвітували про аудит закупівель

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Районні державні адміністрації та керівництво громад в Одеській області перевірили з березня по серпень 2,5 тисячі закупівель на загальну суму 870 мільйонів гривень.

Про це повідомив очільник ОВА Олег Кіпер

За його словами, виявилося що 60 тендерів на загальну суму понад 100 мільйонів не відповідають вимогам воєнного часу. 

"Головам РДА спільно з головами територіальних громад доручено перевірити доцільність оголошених тендерів. Серед скасованих тендерів зокрема облаштування туалетів, на які збиралися витратити 1,5 млн грн, поточний ремонт адміністративних та інших будівель на майже 90 мільйонів гривень, виготовлення недоцільних проєктно-кошторисних документацій на загальну суму понад 22 мільйони гривень", - наголосив керівник ОВА.

Він також наголосив, що закупівлі повинні плануватися з урахуванням реальних потреб, а на першому місці має бути допомога військовим у їх матеріально-технічному забезпечені. Також у пріоритеті охорона здоров'я, безпека громадян, діти, освіта.

Наприкінці липня Одеська обласна державна (військова) адміністрація вирішила розпочати фінансовий аудит всіх закупівель, які здійснювали або планували здійснювати структури адміністрації та районні адміністрації Одеської області. 

Тоді ж Олег Кіпер заявив, що усі необов'язкові тендери будуть скасовані, а гроші, виділені на них, перенаправлені на військові потреби, відбудову зруйнованої агресором інфраструктури та допомогу ВПО.

Між тим в Одесі продовжуються мітинги під будівлею мерії проти витрати бюджетних коштів — сотень мільйонів гривень — на ремонти судів, театрів, дитсадків.

Річ у тім, що Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду про ремонт Київського суду за 106 мільйонів з приватним акціонерним товариством "Ремонтно-будівельна дільниця "Одесголовпостач".

А волонтерка Катерина Ножевнікова, організаторка акцій протесту, та ті хто її підтримують наполягають на недоцільності такого тендеру.

Кирило Бойко

Поділитися