29 серпня 2023 р. 17:52

Агенцію ресурсного забезпечення армії очолив екскерівник райадміністрації з Одещини

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Міністр оборони Олексій Резніков підписав указ про призначення Арсена Жумаділова головою Агенції ресурсного забезпечення армії.

Про це міністр повідомив під час пресконференції, пише "LB.ua".

Міністр прогнозує, що Агенція ресурсного забезпечення армії запрацює вже восени цього року.

 Арсен Жумаділов – кримський татарин, народився в Сімферополі. Він є викладачем Києво-Могилянської академії.  У 2022 році  мобілізований до лав Командування медичних сил Збройних сил України, займався темою закупівель у військово-медичній службі. З квітня 2023 року очолює команду з реформи державних закупівель у сфері оборони при Офісі з підтримки змін.

До цього він очолював державне підприємство "Медичні закупівлі України". На цій посаді він критикував у 2020 році діяльність тодішнього міністра Іллю Ємеця звинувачуючи міністра у гальмуванні державних закупівель.

Конкурс на посаду генерального директора Державного підприємства "Медичні закупівлі України" Арсен Жумадилов виграв у квітні 2019 року.

У 2016 році Арсен Жумадилов проходив конкурс на посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації, в якому він посів перше місце. Однак із невідомих причин відмовився від зазначеної посади.

Згодом в ефірі телеканалу NewsOne тоді ще губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що призначення заступників голови Одеської обласної державної адміністрації затягується представниками Адміністрації президента України.

У березні 2017 року президент України Петро Порошенко розпорядився звільнити Арсена Жумадилова з посади голови Біляївської районної державної адміністрації, яку той обіймав з 2015 року.

Кирилл Бойко

Поділитися