03 березня 2024 р. 10:32

За рік на Миколаївщині вилучено понад 100 кг наркотиків

ФОТО: Поліція Миколаївської області

(ФОТО: Поліція Миколаївської області)

За минулий 2023 рік працівники ГУ Нацполіції Миколаївської області вилучили близько 100 кг наркотичних засобів.

Про це повідомив очільник Нацполіції Миколаївщини Сергій Махно в інтервʼю ТРК "МАРТ".

Тільки за минулий рік працівниками поліції Миколаївщини було вилучено біля 100 кг наркотичних засобів. На сьогоднішній день розповсюджуються синтетичні наркотики, різних видів прекурсори, як використовуються та вживаються молоддю. Тому для нас це являється пріоритетним напрямком і спільно з управлінням карного розшуку та управлінням протидії з незаконним обігом наркотиків проводиться щоденна робота щодо документування таких груп, – заявив Сергій Махно.

За рік поліція викрила 750 наркозлочинів, перекрила понад 250 каналів збуту наркотиків та психотропів. Також було задокументовано ряд наркозбувачів, які займаються реалізацією збуту наркотиків.

Завершено розслідування понад 640 кримінальних правопорушень у сфері наркозлочинів.

Було вилучено 99 кг наркотичних речовин, а саме: канабіс, амфетамін та психотропи.

Також на початку року було виявлено та припинена діяльність 4 організованих злочинних груп, які також займались збутом наркотичних речовин.

Наприкінці лютого у Миколаєві засудили злочинців, які продавали опій у великих розмірах. Фігурантам загрожує позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна.

Також перед судом постане злочинне угруповання, яке займалось вирощуванням коноплі задля збуту. У полі між лісосмугою вони створили приховану плантацію та обладнали її камерами відеоспостереження. Загальна вартість вилученого за цінами "чорного ринку" оцінюється у понад 5 мільйонів гривень.

На початку лютого понад пів кіло наркотичних речовин знайшли у мешканця Одеси, який прибув до Миколаєва, щоб забрати нову партію. Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили у молодика 164 грами амфетаміну, 51 грам кокаїну та 300 грамів альфа PVP. За цінами "чорного ринку" вартість цих наркоречовин становить понад 500 000 гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися