27 січня 2024 р. 18:26

"Я навіть радий": екскерівник Дунайського пароплавства прокоментував вручення йому підозри

Фото: Дмитро Барінов/Facebook

(Фото: Дмитро Барінов/Facebook)

Колишній керівник ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" Дмитро Барінов прокоментував вручення йому підозри у співучасті в розкраданні майна підприємства. 

Свій коментар екскерівник УДП оприлюднив на сторінці в Facebook.

"Я навіть радий нарешті поставити крапку у цій багаторічній справі й щоб реально винні були притягнуті до відповідальності. Завжди співпрацював зі слідством і продовжую це робити. Я абсолютно не винен і доводитиму це в судовому процесі", - написав він.

Зазначимо, що днями правоохоронці оголосили підозру Дмитру Барінову та двом депутатам Одеської обласної ради. 

За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради організували схему заволодіння ліхтерами ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство", з яких планували побудувати більші за розміром та місткістю баржі для використання у власних комерційних цілях. Для реалізації схеми вони залучили трьох фізичних осіб та тодішнього керівника ПрАТ "УДП", який уклав з підконтрольною депутатам компанією договори про передачу для фрахту 18 ліхтерів вартістю близько 44,3 мільйона гривень. Коли ж у директора ПрАТ сплив термін трудового контракту, організатори схеми ввели в оману нове керівництво та уклали додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму 38,35 мільйона.

Надалі 32 ліхтери перегнали до Турецької Республіки, де їх розібрали та побудували з них 12 барж більшої місткості. Після цього організатори злочину відбуксирували їх в Україну та оформили на підконтрольні компанії.

Депутатів вважають організаторами схеми. Зазначимо, що правоохоронці не розголошують їхні імена, але адміністратори telegram - каналу NABU Daily by Олег Новіков проілюстрували повідомлення про вручення підозри фотографією депутатів Віктора Баранського та Віталія Саутьонкова, які останнім часом вже посідали крісла в Одеській міській раді 

Тим часом у липні 2023 року аналітики громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад", повідомили що після 24 лютого 2022 року дев'ятеро депутатів Одеської міської ради перестали відвідувати пленарні засідання.

Серед них були й Віктор Баранський та Віталій Саутьонков.

Кирило Бойко

Поділитися