12 квітня 2024 р. 11:33

ВАКС змінив запобіжний захід судді з Одещини, який "погорів" на хабарі

Фото: НАБУ

(Фото: НАБУ)

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід із застави на цілодобовий домашній арешт судді  Болградського районного суду Одеської області Сергію Висоцькому, якого підозрюють у хабарництві.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Зазначається, що раніше до судді застосували запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 757 тисяч гривень, однак оскільки заставу в повному обсязі так і не було внесено, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на більш суворий.

ВАКС застосував до судді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Крім того, суд зобов’язав підозрюваного носити електронний браслет.

Суддю обвинувачують в одержанні 4 тисяч доларів США неправомірної вигоди. 1 квітня прокурори завершили досудове розслідування цієї справи й відкрили матеріали слідства для ознайомлення адвокатам. 

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю ще 19 лютого.  А потім продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя ще на два місяці.

Його затримали 9 лютого. Слідчі повідомили, що Сергій Висоцький отримав для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. 

В разі доведення його провини, судді загрожує позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Ірина Глухова

Поділитися