05 лютого 2024 р. 19:34

На Миколаївщині судитимуть трьох чоловіків за зберігання зброї

ФОТО: https://depositphotos.com/ua

(ФОТО: https://depositphotos.com/ua)

На Миколаївщині затримали трьох чоловіків, яки зберігали зброю.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Баштанська окружна прокуратура Миколаївської області затверджено та скеровано до Березнегуватського районного суду 3 обвинувальні акти стосовно трьох мешканців Березнегуватської отг, які незаконно придбали, носили та зберігали бойові припаси та вибухову речовину без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

У період 2022 -2023 років чоловіки знайшли бойові припаси та вибухову речовину на території, де раніше перебували військові рф. Ці боєприпаси вони перенесли до своїх місць проживання, де незаконно зберігали.

У ході обшуків за місцем проживання обвинувачених виявлено та вилучено понад 70 набоїв, вибуховий пристрій ВОГ, гранату та  11,3 кг пороху.

За вчинене підозрюваним загрожує позбавлення волі строком від трьох до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалось ВП №2 Баштанського районного відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нещодавно Окружна прокуратура міста Первомайськ повідомила про підозру 60-річному мешканцю Первомайського району, який збував бойові гранати.

60-річний житель Миколаївської області зберігав бойові гранати РГД-5 та Ф-1 та вирішив продавати їх мешканцям того ж району.

Підозрюваного затримали, коли він намагався продати їх за 4000 гривень.  

Мешканець Снігурівки нестиме кримінальну відповідальність за незаконне зберігання зброї. Правоохоронці вилучили у 45-річного чоловіка гранати РГД-5, запали до них, а також понад сотню набоїв до автоматичної зброї. За це чоловікові із Баштанського району може загрожувати до семи років ув'язнення.

Анна Бальчінос

Поділитися