22 лютого 2024 р. 22:48

Автомати, гранати та РПГ - в Одесі затримали торговця зброєю

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

В Одесі правоохоронцям вдалося затримати чоловіка під час незаконного продажу зброї та боєприпасів. Поліцейські встановлюють канал постачання зброї та інших причетних до оборудки.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області, спочатку за 6 тисяч доларів житель Житомирщини продав три ручні протитанкові гранати, а через деякий час – два автомати, п’ять гранат, РПГ, п’ять магазинів, споряджених набоями, та коробку з 45 набоями різного калібру за чотири тисячі доларів.  

Слідчі вилучили з незаконного обігу заборонені небезпечні предмети, якими торгував правопорушник, та гроші, отримані за збут "товару". Походження зброї та боєприпасів підтверджено експертами.

Фігурант затриманий. Йому повідомили про підозру. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 514 тисяч гривень. Також поліцейські встановлюють канал постачання зброї та боєприпасів й повне коло осіб, причетних до злочинних оборудок.

Нагадаємо, увечері, 19 лютого, в селі Гвардійське Одеської області біля одного з військових об'єктів невідомі підірвали автомобіль з людьми. Як стало відідомо, в автомобілі перебували представники Української добровольчої армії Альберт та Наталя Кручиніни. Їх шпиталізували до лікарні з численними травмами. 

Наразі подружжя перебуває в одній із лікарень Одеси. Альберт у комі, а його дружина Наталія, унаслідок важкої контузії, перебуває в стабільно тяжкому стані. Правоохоронці відкрили справу про замах на умисне вбивство двох людей. Командування УДА вважає, що цей злочин є терористичним актом, а головною з версій є діяльність російських ДРГ. 

 

Ірина Глухова

Поділитися