21 листопада 2023 р. 09:17

Житель Херсонщини отримав строк за вогнепальну зброю та крадіжку

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Шість років за ґратами проведе житель Бериславського району Херсонщини за крадіжку та незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами

Як повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури, місцевого жителя визнано винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, а також придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 263, КК України).

В повідомленні йдеться про те, що його засуджено до шести років позбавлення волі.

Йдеться про те, що у суді було доведено, що засуджений у червні 2023 року проник до будинку односельця звідки викрав його майно – вироби з металу.

Також у пресслужбі повідомили про те, що у серпні цього року він намагався продати гранатомет, автомат АК-74 та набої до нього іншому чоловіку за 45 тисяч гривень, проте був викритий правоохоронцями.

У ході обшуку за місцем мешкання обвинуваченого виявлено та вилучено: 60 пострілів "ВОГ-17 М", 5 гранат "РГД-5", 1080 набоїв калібром 5, 45 мм.

До набрання вироку законної сили чоловік утримуватиметься під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося СВ Бериславського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині на лаві підсудних опинився житель Бериславського району за крадіжку, незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами.

Також раніше повідомлялося про те, що в Херсоні поліцейські в помешканні ймовірного колаборанта виявили схрон зброї та боєприпасів.

Поліцейські з’ясували, що у фігуранта, який разом із окупантами втік на лівобережжя Херсонщини, за місцем проживання може зберігатися зброя. Слідчі разом із оперативниками та вибухотехніками за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури провели за встановленою адресою санкціонований обшук. Під час огляду квартири правоохоронці виявили та вилучили дві ручні наступальні гранати (РГН) із запалами, три реактивно-штурмові гранати (РШГ-2), реактивну протитанкову гранату (РПГ-26), пістолет Макарова та гладкоствольну рушницю.

Також повідомлялося про те, що на Херсонщині поліцейські затримали чергового продавця зброї.

Зловмисником виявився житель Бериславського району. Наразі поліцейські встановили два факти збуту фігурантом зброї. 

Також повідомлялося, що житель Херсонщини підозрюється у збуті бойових припасів.

За даними слідства, підозрюваний придбав і незаконно зберігав у себе вдома бойові припаси.

Володимир Шкаєв

Поділитися