15 грудня 2023 р. 21:21

В Одесі заступника командира військової частини викрили в отриманні неправомірної вигоди

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Правопорушник вимагав у підлеглого хабар за невнесення його прізвища до списків військовослужбовців, які підлягають ротації у зону активних бойових дій. Тепер йому загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Протиправну діяльність військовослужбовця керівної ланки задокументували слідчі Одеського районного управління поліції № 1.

Під час реалізації оперативної інформації правоохоронці затримали підозрюваного "на гарячому" одразу після передачі йому обумовленої суми в розмірі 15 тисяч гривень. Речові докази у зловмисника вилучили.

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку, слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває слідство.

Як ми вже писали, організатори злочинної схеми вимагали 9000 доларів за ухилення від військової служби.

Організатори злочинного плану пропонували військовозобов’язаним послуги з уникнення мобілізації з подальшим виїздом за кордон.

Організатором схеми виявився керівник однієї з одеських громадських організацій, який залучив до неї військовослужбовця.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю з Одещини, у спробі організувати схему заробітку на незаконному переправленні військовозобов'язаних чоловіків за кордон.

Як стверджують слідчі, на початку грудня 2023 року фігурант запропонував двом своїм знайомим підробіток. Вони мали на власному авто перевозити клієнтів через державний кордон до Молдови, оминаючи пункти пропуску та прикордонний контроль.

Правоохоронець знайшов двох охочих, яким пообіцяв за 4 тисячі доларів США з кожного вивезти їх з України. Після отримання грошей він посадив їх в авто до знайомих та встановив локацію на карті, куди доставити чоловіків.

Перевізники з ухилянтами були затримані прикордонниками за 100 метрів від лінії державного кордону.

Костянтин Неділько

Поділитися