14 серпня 2023 р. 17:45

Суд відсторонив голову Білгород-Дністровської райради від виконання обов'язків

Фото: Білгород-Дністровська міська рада

(Фото: Білгород-Дністровська міська рада)

Київський районний суд Одеси відсторонив від виконання обов'язків голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка.

Про це повідомили у пресслужбі Білгород-Дністровської міської ради.

Відповідне рішення суд ухвалив 14 серпня, а 15 серпня запланована сесія Білгород-Дністровської районної ради, на якій планують розглянути питання про дострокове припинення повноважень Григорія Мельниченка як голови районної ради.

Раніше повідомлялося, що суд обрав запобіжний захід для голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка у вигляді тримання під вартою. Утім суд залишив альтернативу у вигляді застави на суму 5 мільйонів гривень.

Голову районної ради затримали 10 серпня. 

За даними слідства, посадовець, під приводом нібито збереження державного майна від ворожих обстрілів, заволодів швидкісним катером "TUNA" 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом, шляхом ведення в оману осіб, у яких майно знаходилось на зберіганні на території яхт-клубу "Совіньйон" в Одесі, та внесення недостовірних відомостей до документів.

Між тим, за даними Білгород-Дністровської районної ради 11 серпня, наступного дня після затримання голови, депутати районної ради зібрали на позачергову сесію, на якій запропонували достроково позбавити Григорія Мельниченка повноважень.

Але сесія 11 серпня так і не відбулась, а тому була перенесена.

Кирилл Бойко

Поділитися