13 грудня 2023 р. 20:51

Посадовців з Чорноморську запідозрили в розтраті понад мільйона на генераторах

Фото: Антикорупційний вимір

(Фото: Антикорупційний вимір)

 Слідчий суддя надав правоохоронцям дозвіл на доступ до речей і документів щодо постачальника генераторів, на замовлення Управління капітального будівництва Чорноморської міської ради в Одеській області.

 Правоохоронці вважають, що посадовці завдали бюджету збитки на суму близько 1,2 мільйона гривень, повідомляє "Антикорупційний вимір".

За інформацією слідчих, в листопаді 2022 року чиновники Управління капітального будівництва Чорноморської міськради уклали договір на постачання генераторів загальною вартістю понад 6,05 млн грн. 

Відкритих торгів не проводили – чиновники самі вирішили в кого закуплять товар. Угоду уклали з ПП "Ра-курс Плюс", яка мала здійснити постачання до 29 грудня 2022 року, але строки зірвалися.

А в лютому 2023 року посадовці уклали з ПП "Ра-курс Плюс" додаткову угоду, зменшивши обсяги закупівлі до 4,01 мільйона.

Слідчі виявили, що згідно з видатковою накладної Чорноморською міськрадою було придбано 53 генератори: 51 однофазний за 62 тисячі 707 грн за одиницю (на загальну суму 3 мільйони 198 тисяч грн), один за ціною 52 тисячі 11 гривень, та один за 760 тисяч 725 гривень.

Наразі правоохоронці вже зʼясували, що в той же самий час, генератори, придбані за понад 62,7 тисячі гривень продавалися по 36,5 тисячі гривень. Тобто чиновники Управління капітального будівництва суттєво переплатили за них постачальнику. 

Зазначимо, що у вересні поліцейські повідомили про підозру посадовій особі однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості, що спричинила істотну шкоду інтересам держави.

Кирило Бойко

Поділитися