08 грудня 2023 р. 19:21

Незадекларовані лікарські засоби на понад 2 мільйони вилучили одеські митники

Фото: Одеська митниця

(Фото: Одеська митниця)

Одеські митники у пункті пропуску "Орлівка" вилучили незадекларовані лікарські засоби на 2,3 млн грн.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Одеської митниці.

Ліки були виявлені під час митного контролю багажу пасажирів одного із автобусів, який слідував через пункт пропуску "Орлівка" до Румунії.

Громадянин України без будь-яких ознак приховування переміщував серед особистих речей ліки ринковою вартістю 2,3 млн грн.

Це майже у 6 разів перевищує сумарну фактурну вартість товарів (еквівалент 10 тис євро), які при вивезенні громадянами за межі митної території України не підлягають декларуванню.

За виявленим фактом складено протокол про порушення митних правил.

Відповідно до митного законодавства товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 євро (крім зазначених у частині четвертій статті 371 МКУ), при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України, та з поданням відповідних документів, які підтверджують дотримання встановлених заборон та/або обмежень згідно із законами України щодо вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України.

Нагадаємо, що співробітники департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Державної митної служби затримали у пункті пропуску "Старокозаче" в Одеській області велику партію контрабанди.

Про це повідомили на сайті Держмитслужби.

За даними митників, водій вантажівки, яка прямувала з Італії, заявив до митного оформлення 16,5 тонн косметичних засобів по догляду за волоссям вартістю 44,5 тисячі доларів США.

Проте під час проведення огляду митники виявили у фурі ще понад 500 найменувань незадекларованих товарів, зокрема, косметологічне та стоматологічне обладнання, доглядові засоби для обличчя, косметичні препарати, харчові добавки та ароматизовані електронні сигарети. Попередньо встановлена вартість вантажу становить 108 мільйонів гривень.

Костянтин Неділько

Поділитися