04 листопада 2023 р. 10:36

Депутата Одеської облради запідозрили у сприянні привласненню 6 мільйонів

Фото: НАБУ

(Фото: НАБУ)

Правоохоронці повідомили чинному депутату Одеської обласної ради про підозру в організації зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службовому підробленні, що завдало бюджету збитків на 6 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як стверджують у прокуратурі, слідчі встановили, що у 2020 році депутат Одеської обласної ради організував укладення селищним головою однієї з територіальних громад Одеської області низки угод на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур та поза конкурентним полем з підконтрольним йому товариством.

Зважаючи на те, що предмет закупівлі штучно розділили на частини, а вартість робіт за кожну частину окремо не перевищувала 1,5 мільйона гривень, договори були укладені без застосування електронної системи закупівель. Крім того, це дало можливість підряднику включити до договірної ціни світильників вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів. 

"Надалі депутат облради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат. Як наслідок, на рахунок його підприємства було безпідставно перераховано 6 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Крім того, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про зміну раніше повідомлених підозр, а також про нові підозри директору підконтрольного депутату товариства та, за дорученням керівника САП, колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одеської області.

Також раніше правоохоронці повідомили про підозру посадовиці однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості.

А ще слідчі поліції розслідують можливе привласнення 729,4 тисячі гривень під час реконструкції об'єкта благоустрою – ділянки пляжу "Лузанівка", з дообладнанням засобами для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Кирило Бойко

Поділитися