21 лютого 2022 р. 10:03

В Одесі втретє спробують знайти розробника цифрової транспортної моделі міста

В Одесі втретє спробують знайти розробника цифрової транспортної моделі міста

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради оголосив тендер для обрання розробника цифрової мультимодальної транспортної моделі міста Одеси та приміської зони.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі у 2 мільйони гривень має відбутися 9 березня 2022 року. Це лише перший етап - розробка моделі попиту, шо має бути завершена до 31 липня 2022 року.

Це вже третя спроба знайти розробника за цим тендером. Вперше це зробили 20 серпня 2021 року. Але тоді торги не відбулися - подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. Единим, хто подався, було Товариство з обмеженою відповідальністю "А+С Україна".

Вдруге тендер оголосили 1 вересня того ж року. Цього разу охочих було більше - три: 

  • Товариство з обмеженою відповідальністю "А+С Україна".
  • A + S Consult GmbH Forschung und Entwicklung.
  • Товариство з обмеженою відповідальністю "Бюро архітектури та мобільності "Урбан Промо".

Найдешевшою визнали пропозицію "А+С Україна"  - 1 мільйон 985 тисяч гривень. Компанія очікувала підписання угоди, проте торги відмінили через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель. А саме при складанні тендерної документації не враховано вимоги положення п.18 ч.2. ст.22 Закону України "Про публічні закупівлі"(У тендерній документації зазначаються такі відомості: вимога про зазначення учасником у тендерній пропозиції інформації (повне найменування та місцезнаходження) щодо кожного суб’єкта господарювання, якого учасник планує залучати до виконання робіт чи послуг як субпідрядника/співвиконавця в обсязі не менше 20 відсотків від вартості договору про закупівлю - у разі закупівлі робіт або послуг, - ред.).

Фахівці компанії-переможця мають умовно розбити місто на транспортні райони та проаналізувати їх. Наприклад, загальну кількість населення, кількість працездатного населення, кількість місць у дитячих садках, школах, університетах та інших навчальних закладах, кількість дітей дошкільного, шкільного та студентського віку тощо.

Далі розробники мають провести соціологічне дослідження з ціллю з'ясувати, як містяни пересуваються містом, скільки це займає часу, на якому транспорті, яка там заповненість та інтенсивність, а також як люди оцінюють якість обслуговування. Таких опитувань має бути не менше 10 тисяч, їх слід проводити восени, аби охопити потребу населення переміщатись до навчальних закладів включно. Після збору всіх даних фахівці включать їх до програмного забезпечення PTV Visum.

Поділитися