14 жовтня 2022 р. 11:28

Сільська рада на Одещині розподілила без аукціону 39 мільйонів на ремонт ліцею, пошкодженого росіянами

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Дачненська сільська рада Одеського району Одеської області планує укласти з двома компаніями угоди щодо усунення аварій в Дачненському ліцеї № 2, пошкодженому в результаті збройної агресії російської федерації проти України.

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, закупівля із очікуваною вартістю у 43 мільйони 44,9 тисяч гривень проводилася за спрощеною процедурою та була розділена на два лоти.

Перший лот передбачав пошук компанії, яка вставить у ліцеї вікна та двері з очікуваною вартістю закупівлі у 9 мільйонів 233 тисячі гривень, а другий загальний ремонт з очікуваною вартістю закупівлі у 33 мільйони 811, тисячу гривень. 

В обох випадках система не містить відомостей про конкурентів у компаній, які очікують на укладання угоди. Тож вікна вставлятиме товариство з обмеженою відповідальністю "Паритет", яке погодилося зробити це за 6 млн 291,3 тис. грн тобто на 2 мільйони 941,7 тис. грн дешевле очікуваної вартості закупівлі. 

Компанія зареєстрована у 1996 році. Власники Геннадій Кафтя та Сергій Алексєєнко.   

Другий тендер був більш коштовніший, з очікуваною вартістю закупівлі у 33 млн 126,9 тис. грн. Переможець - товариство з обмеженою відповідальності "Ліщани". Компанія погодилася працювати за 33 млн 126,9 тис. грн тобто майже на 685 тисяч менше ніж очікувалося. 

Компанія зареєстрована у 2010 році, а її власники Федір Уклеін та Дмитро Клемент.

Раніше Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України», у рамках глобальної ініціативи «Трибунал для Путіна», зібрала інформацію щодо зафіксованих епізодів воєнних злочинів в Одеській області протягом 7 місяців повномасштабної російсько-української війни: 24 лютого – 24 вересня 2022 року.

У березні окупанти нанесли удар по селищу Дачне. Одеська обласна прокуратура та окружні прокуратури Одеської області тоді розпочали 15 кримінальних проваджень. 

Поділитися