14 січня 2022 р. 12:11

Приміщення в центрі Одеси продали за 14 мільйонів

Приміщення в центрі Одеси продали за 14 мільйонів

Департамент комунальної власності Одеської міської ради провів аукціон з продажу нежитлових приміщень першого та другого поверхів загальною площею 565,5 квадратних метрів, які розташовані за адресою вулиця Дідріхсона, 3.

Про це йдеться в системі "Прозорро.Продажі"

В аукціоні взяли участь дві компанії - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ханбер Трейд" та товариство з обмеженою відповідальністю "ВВЮГ". 

"Ханбер Трейд" запропонував 14 млн 123,4 тис. грн проти 11,5 млн у конкурента. 

За даними Міністерства юстиції, наразі засновником ТОВ є Публічне акціонерне товариство "Закритий недиверсіфікований венчурний корпоративний інвестаційний фонд "Ханнер-Схід". 

Наразі за адресою Дідріхсона, 3 працюють: автошкола "Фаворит", Одеський державний обласний навчально-курсовий комбінат та Багатофункціональний Центр побутових послуг "CleanUp".

Але у 2016 році співвласником компанії був чинний перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковский. 30 червня того року депутати Одеської міської ради 47-ма голосами підтримали рішення про надання в оренду, постійне користування земельних ділянок юридичним особам, фізичним особам – підприємцям.

Відповідно до рішення, ТОВ «Ханбер Трейд» отримало 1,8595 га землі на розі вулиць Люстдорфська дорога та Академіка Філатова терміном на п'ять років для подальшого проєктування та будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями.

Наприкінці 2018 року ТОВ «Ханбер» намагалось побудувати 14 поверх в ЖК «Граф». УДАБК ОМР тоді скасувало всі попередні дозволи на будівництво. 

Після цього українська компанія з литовським корінням звернулась повторно до УДАБК ОМР та отримала дозвіл на будівництво такої ж кількості поверхів, а саме – 13. 

Надалі ТОВ «Ханбер» отримало сертифікат про введення ЖК «Граф» до експлуатації, а через деякий час стартувало незаконне будівництво 14 поверху буцімто власниками квартир на 13 поверсі. 

Поділитися