10 лютого 2022 р. 21:10

Підозрюваному у корупції посадовцю міноборони повернули заставу

Підозрюваному у корупції посадовцю міноборони повернули заставу

Ексначальнику Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони Василю Ракулу, якого підозрюють у шахрайському замаху на заволодіння 1 мільйону доларів, повернули заставу.

Печерський райсуд Києва визначив Ракулу заставу у 10 мільйонів гривень, нагадує УСІ.

Гроші чиновник вніс, однак у правоохоронців розпочалися проблеми із передачею справи до Приморського райсуду Одеси. На початку лютого суддя Анатолій Дерус вирішив скасувати цей запобіжний захід і зобов'язав Держказначейство повернути кошти підозрюваному.

Василь Ракул підозрюється за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 190 КК України. Слідство вважає, що за гроші він обіцяв директору фірми «Мазаль Інвест» Олександру Горешнику без конкурсу передати землю на вулиці Світанку, 47 під будівництво житла для військових.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань скерували в суд обвинувальний акт стосовно колишнього голови ліквідаційної комісії одного із державних підприємств Міністерства оборони України за фактом ухилення від сплати податків.

У вересні 2021 року адвокат чиновника Міністерства оборони Василя Ракула, якого підозрюють у хабарі в мільйон доларів і ухиленні від податків, клопотав про відведення судді.

Втім, вже у грудні 2021 року Приморський районний суд Одеси відхилив скаргу ексначальника Південного управління капбудування Міноборони Василя Ракулаякий відмовився від спроби скасувати підозру у хабарі на 1 мільйон доларів США.

До того Приморський суд двічі не міг ухвалити рішення за позовом Василя Ракула.

Поділитися