02 липня 2021 р. 13:15

В одній з найстарших гімназій Одеси відремонтують класи та туалети майже за 3 мільйони

В одній з найстарших гімназій Одеси відремонтують класи та туалети майже за 3 мільйони

Комунальна установа "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району Одеси" оголосила тендер для обрання підрядника для ремонтно-реставраційних робіт учбових приміщень, санвузлів та місць загального користування Одеської Маріїнської гімназії.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 2,9 мільйонів гривень має відбутися 19 липня, а зробити ремонт слід до 31 серпня 2021 року. 

Одеська Маріїнська гімназія Одеської міської ради Одеської області перша жіноча гімназія міста Одеси, одне з найстаріших навчальних закладів міста Одеси та Одеської області. Заснована в 1868 році.

Була названа на честь імператриці Марії Олександрівни, дружини імператора Олександра II. 

З 1860 року будинок гімназії на розі вулиць Льва Толстого і Новосельського, побудований за проєктом архітектора Франца Йосиповича Моранді, неодноразово перебудовувався і ремонтувався.

Рішенням виконавчого комітету Одеської обласної ради від 27 грудня 1991 року «Про затвердження переліку об'єктів, що підлягають прийняттю під охорону як пам'ятки містобудування і архітектури місцевого значення» будівлю було визнано пам'яткою містобудування і архітектури місцевого значення.

Наказом Міністерства культури і туризму України від 20 червня 2008 року будівля занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятка архітектури, містобудування та історії в категорії пам'яток місцевого значення.

Нагадаємо, Одеська філія державного підприємства "Адміністрація морських портів України" оголосила тендер для обрання компанії, якій заплатять за проєктно-вишукувальні роботи з розробки плану-схеми розвитку Одеського морського порту.

Зазначимо, раніше управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для вибору проєктанта будівництва багатофункціонального Палацу спорту по вул. Центральний аеропорт.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі у 8 мільйонів 827,4 тисячі гривень має відбутися 16 липня, а готовим проєкт повинен бути до 31 грудня 2022 року. 

У січні 2021 року земельна комісія Одеської міської ради погодила відведення земельної ділянки під багатофункціональний Палац спорту по вулиці Центральний аеропорт, 2-Б площею 2,0837 га.

В липні минулого року в мерії розповіли, що новий Палац спорту, який Одеський муніципалітет планує побудувати на вулиці Центральний аеропорт, повинен бути триповерховим, з VIP-паркуванням і торговими приміщеннями.

Поділитися