28 вересня 2021 р. 13:20

Днями суд почне розглядати справу про фінансову звітність партії мера Одеси

Днями суд почне розглядати справу про фінансову звітність партії мера Одеси

Київський районний суд Одеси планує 30 вересня розпочати розгляд справи заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії Геннадія Труханова «Довіряй ділам».

Відповідну інформацію оприлюднила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

НАЗК у травні через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій склало протокол щодо заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії «Довіряй ділам» в Одесі.  

Агентство кілька разів викликало його для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності - в травні, в квітні, а до того наприкінці березня. Також НАЗК викликало Бриндака у лютому.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 49 адміністративних протоколів з 13 по 17 вересня. 

Наприкінці серпня НАЗК розпочало повну перевірку  68 декларацій посадовців, у тому числі 49 народних депутатів України. 

Раніше Агентство вдалося до повної перевірки 56 декларацій посадовців, у тому числі 39 парламентарів.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 70 адміністративних протоколів.

У липні НАЗК опублікувало на своєму сайті інформацію щодо виклику низки осіб. Серед них була і Олена Одношивкіна, соратниця Дмитра Голубова. Дмитро Голубов став народним депутатом України VIII скликання (фракція  Партії "Блок Петра Порошенка"), був членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, входив до групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою.

Поділитися