30 грудня 2021 р. 09:46

Приміщення у пам'ятці архітектури в Одесі після аукціону подорожчали втричі

Приміщення у пам'ятці архітектури в Одесі після аукціону подорожчали втричі

Департамент комунальної власності Одеської міської ради визначив переможця аукціону з продажу нежитлових приміщень другого поверху загальною площею 156,1 квадратних метрів, вул. Пушкінська, 14.

За даними системи "Прозорро.Продажі", аукціон відбувся 28 грудня і за право придбати ці приміщення боролися 17 учасників. 

Приміщення розташовані на другому поверсі фасадного будинку домоволодіння, що розташовані в історико - заповідній зоні. Будівля 1887-1888 років побудови та належить до пам’ятки архітектури і містобудування місцевого значення. Вхід в приміщення з вул. Буніна. Інженерні комунікації у наявності.

Найвищі ціни запропонували Товариство з обмеженою відповідальністю "Токон" та Товариство з обмеженою відповідальністю "ХАНБЕР ТРЕЙД". Обидві компанії пропонували за ці приміщення понад 6 мільйонів:

  • "Токон" - 6 млн 555 тис. 444 грн.
  • "ХАНБЕР ТРЕЙД" - 6 млн 555 тис. 443 грн.  

Однак через те, що ціна компанії "Токон" була на одну гривню вищою за конкурента, її і визнали переможцем. Хоча угоду ще не підписали. 

За даними міністерства юстиції, ТОВ "Токон" було зареєстровано у лютому 2018 року одеситом Михайлом Чапліком. Статутний фонд - 100 тисяч гривень. Директор - Владислав Гриценюк

Зазначимо, що стартовою ціною на торгах були 2 мільйони 93 тисячі 892 гривні, то запропонована ціна вища в 3,1 рази. 

Будинок на Пушкінській, 14 є пам'яткою архітектури місцевого значення. Його побудували у 1887 році за проєктами архітекторів Сгібнєва та Кабіольського. До революції тут розміщувалися готель "Біржа", а також друкарня, граверна фабрика та фабрика каучукових штемпелів.

До цього приміщення, розташовані в історичному центрі Одеси - у будинку №8 на вулиці Дерибасівській, у яких раніше розташовувалися офіси управлінь муніципалітету, продали за понад 38 мільйонів.

Приміщення першого та другого поверхів загальною площею 345,6 кв. м продали за 10 мільйонів 251,1 тисячу гривень, а приміщення першого поверху загальною площею 134,3 кв. м - у 4 мільйони 910,1 тисяч гривень. 

Поділитися