05 листопада 2021 р. 21:27

Постійні конкуренти у боротьбі за дороги Одещини розіграли двохмільярдний тендер в столиці

Постійні конкуренти у боротьбі за дороги Одещини розіграли двохмільярдний тендер в столиці

Комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" провело тендер для обрання компанії, якій заплатять за реконструкцію вулиці Стеценка від проспекту Палладіна до Інтернаціональної площі включно з ліквідацією кільцевого руху транспорту на перетині вул. Стеценка з вулиці Туполєва та вулиці Стеценка з вулиці Щербакова у Києві.

Відповідна інформація оприлюднена у системі електронних закупівель Prozorro. 

До аукціону допустили лише дві компанії -  товариство з обмеженою відповідальністю «ОНУР Конструкціон Інтернешнл» та товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой», хоча охочих було більше. 

Переможцем визнали товариство з обмеженою відповідальністю «ОНУР Конструкціон Інтернешнл», якому в разі підписання угоди мають заплатити 2 мільярди 488 мільйонів 416 тисяч гривень. 

ТОВ «Ростдорстрой» контролюється компанією на Віргінських островах «Сайдлейк інтернешнл лімітед» в особі чотирьох чоловік: бізнесмена Олександра Жукова, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера - представника партії «Довіряй ділам», Олександра Рацкевич і Євгена Коновалова.

ТОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл» зареєстровано в 2004 році в Києві. Кінцеві бенефіціари: Онур Четінджевіз і Іхсан Четінджевіз з Анкари (Туреччина). 

Компанії неодноразово стикалися в різноманітних тендерах як на території Одеської області, так і в інших регіонах, причому найдорожчі тендери вони розігрували саме в інших областях. 

Так, Служба автомобільних доріг Луганської області провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-02 Контрольно-пропускний пункт «Танюшівка» - Старобільськ – Бахмут в Луганській області. 

Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації провів тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення від перехрестя вул. Незалежності – Федорова до перехрестя вул. Незалежності – Соборна, від перехрестя вул. Незалежності – Соборна до перехрестя вулиць Соборна - Перемоги, від перехрестя вул. Соборна – Перемоги до вул. Героїв Холодноярців міста Сміла.  Переможцем визнали ТОВ «Ростдорстрой», яке погодилося працювати за 258 мільйонів 194,5 тисячі гривень.

Раніше Служба автомобільних доріг у Київській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-18 Житомир - Попільня - Сквира - Володарка - Ставище в регіоні. 

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-04 Знам'янка – Луганськ – Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк). 

Служба автомобільних доріг у Харківській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний середній ремонт 54 кілометрів автомобільної дороги загального користування державного значення Т-21-03 Харків – Золочів – контрольно-пропускний пункт "Олександрівка".

Поділитися