17 серпня 2021 р. 21:18

НАЗК вирішило перевірити декларації трьох нардепів-одеситів

НАЗК вирішило перевірити декларації трьох нардепів-одеситів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 56 декларацій посадовців, у тому числі 39 народних депутатів України.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Серед декларацій - фінансові звітності депутатів: Олексія Гончаренко ("Європейська солідарність"), Артема Дмитрука, Олександра Горенюка ("Слуга народу"). 

За результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами розпочали перевірку декларацію колишнього заступника начальника відділу Одеської митниці Держмитслужби Антона Безбородова.

На проведення повної перевірки декларацій передбачено до 120 календарних днів. За наявності підстав перевірку може бути продовжено, але не більше ніж на 60 календарних днів.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду 70 адміністративних протоколів.

У липні Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало на своєму сайті інформацію щодо виклику низки осіб. Серед них була і Олена Одношивкіна. 

Дмитро Голубов став народним депутатом України VIII скликання  (фракція  Партії "Блок Петра Порошенка"), був членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, входив до групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило 27 осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 39 декларацій, серед яких декларація колишньої тимчасово виконуючої обов'язки голови Одеської обласної адміністрації Соломії Бобровської. 

Поділитися