14 вересня 2021 р. 14:11

Фірма депутата Одеської міської ради отримає пів мільярда за ремонт дороги на Черкащині

Фірма депутата Одеської міської ради отримає пів мільярда за ремонт дороги на Черкащині

Служба автомобільних доріг у Черкаській області провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-16 Золотоноша - Черкаси - Сміла - Умань.

Відповідна інформація оприлюднена системою електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся 13 вересня і в ньому взяли участь три товариства з обмеженою відповідальністю: «Ростдорстрой», «Спільне Українсько-німецьке підприємство "Автострада"» та «ШРБУ-48».

ТОВ «Ростдорстрой» з самого початку запропонувало найвигіднішу пропозицію - 512 мільйонів 280,8 тисячі гривень. Проте на другому кроці аукциона ТОВ «ШРБУ-48» вирішило знизити ціну на тисячу гривень.

Однак конкуренти вирішили не здаватися та також знизили ціни. ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство "Автострада"» знизило ціну з 516 мільйонів до 510 мільйонів 731,6 тисячі гривень, а ТОВ «Ростдорстрой» знизило ціну до 507 мільйонів 12,4 тисячі гривень.

Загалом йдеться про 8,9 кілометрів траси. Тобто коштувати ремонт кілометра буде приблизно 56,9 мільйонів гривень. 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ «Ростдорстрой» є комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції партії «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг Луганської області провела тендер для обрання підрядника на поточний середній ремонт ділянок автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове.

Окрім того ТОВ «Ростдорстрой» вигравала тендери на ремонт цієї дороги у 2020 році та у 2018 році

Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання компанії якій заплатять за реконструкцію автомобільної дорогизагального користування державного значення М-28 Одеса – Южний – /М-14/ з під’їздами (Обхід м. Одеса).

Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації провів тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення від перехрестя вул. Незалежності – Федорова до перехрестя вул. Незалежності – Соборна, від перехрестя вул. Незалежності – Соборна до перехрестя вулиць Соборна - Перемоги, від перехрестя вул. Соборна – Перемоги до вул. Героїв Холодноярців міста Сміла.

Поділитися