06 липня 2021 р. 12:28

Держаудитслужба зацікавилася тендером для обрання реставратора одеської мерії

Держаудитслужба зацікавилася тендером для обрання реставратора одеської мерії

Державна аудиторська служба України розпочала моніторинг процедури закупівель щодо реставрації будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1 в Одесі. 

Відповідний наказ оприлюднений в системі електронних закупівель Prozorro. 

Справа в тому, що управління капітального будівництва Одеської міської ради в березні провело новий тендер для обрання підрядника, якому заплатять за реставрацію Старої біржі, де саме розташована мерія. 

Переможцем визнали ТОВ "Укрспецпроєкт", яке погодилося працювати за 93 мільйони 901,6 тисячі гривень. Після укладання угоди компанія повинна буде відпрацювати на об'єкті до 31 грудня 2023 року.

У квітні постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель розглядала скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Чхоллима». Тож товариство призупинило процедуру закупівлі. 

В лютому 2019 року начальник управління капітального будівництва міськради Борис Панов повідомив, що на схилах під будівлею одеської мерії в процесі реконструкції планується побудувати опорні стіни і дренажні системи. 

У грудні 2018 року голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження, яким затвердив проєктну документацію по робочому проєкту «Реставрація будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1 в Одесі. Коригування» загальною кошторисною вартістю 143 млн 623, 617 тис. грн.

Щодо ТОВ "Укрспецпроєкт", то компанія відома реставрацією будинку Руссова та кількома скандалами навколо робіт на згаданій пам'ятці архітектури. Так, начальник управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Володимир Мещеряков повідомив, що реставратори будинку Руссова під час оновлення скульптур допустили серйозне порушення технології і саме через це в однієї з них відпало обличчя. 

Окрім того, директору підрядної компанії, що виконувала ремонтно-реставраційні роботи у приміщеннях будинку Руссова, у січні 2021 року повідомили про підозру у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Поділитися