08 січня 2020 р. 21:28

Київська райадміністрація Одеси заплатила гроші фірмам, які не облаштували пандуси

Київська райадміністрація Одеси заплатила гроші фірмам, які не облаштували пандуси

Поліція розслідує, як фірми ПП «Ерфольг 2017» та МПП «Ерфольг» улаштували в Одесі пандуси для осіб з інвалідністю за 1,67 млн грн бюджетних коштів. Про це йдеться в ухвалі Київського райсуду м. Одеси від 13 грудня, - пишуть "Наші гроші".

За даними слідства, у 2017-2019 роках на виконання міської програми «Рівність» Київська райадміністрація Одеської міськради замовила «Ерфольг 2017» та «Ерфольг» улаштування пандусів для осіб з інвалідністю за місцем їх проживання на загальну суму 1,67 млн грн.

Згідно з укладеними договорами, дві фірми повинні були улаштувати пандуси в Одесі по вул. Архітекторська, Люстдорфська дорога, Академіка Глушка, Маршрутна, Академіка Вільямса, Академіка Корольова, просп. Небесної сотні, просп. Адміральський, вул. Ільфа і Петрова.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що за низкою адрес, зокрема по вул. Люстдорфська дорога, роботи взагалі не проводились. А улаштування пандусів у інших будинках виконано з ймовірним завищенням вартості робіт.

Суд надав слідчим доступ до договорів, укладених між Київською райадміністрацією Одеської міськради та «Ерфольг 2017» і «Ерфольг», а також супровідної документації. Вони необхідні для проведення будівельно-технічної експертизи.

Директором та власником обох фірм – ПП «Ерфольг 2017» та МПП «Ерфольг» – є Віктор Бєлянін.

Згідно з даними системи ProZorro, МПП «Ерфольг» отримало від Київської районної адміністрації Одеської міської ради 13 підрядів з улаштування пандусів, ПП «Ерфольг 2017» – 8, причому усі – без конкуренції.

Усього ж за два роки Київська райадміністрація Одеської міської ради віддала «Ерфольг» 41 підряд на загальну суму 5,46 млн грн, а фірмі «Ерфольг 2017» – 27 на загальну суму 4,26 млн грн.

Нагадаємо, минулого літа для облаштування пляжу 11-ї станції Великого Фонтану в Одесі для людей з інвалідністю збиралися витратити 6 мільйонів 185 тисяч гривень.

Поділитися