25 квітня 2020 р. 19:01

Інспектор Одеської митниці сяде на лаву підсудних за хабар

Інспектор Одеської митниці сяде на лаву підсудних за хабар

Прокурори Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора одного з постів Одеської митниці, якого підозрюють у корупції.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури області.

Митника викрили у грудні минулого року. За інформацією правоохоронців, він вимагав та отримав від чоловіка хабар за безперешкодне проходження митного огляду, випуск вантажу з території аеропорту та за не притягнення громадянина до адміністративної відповідальності під час переміщення товарів, які ввезені із Туреччини.

Службовця затримали під час передачі неправомірних коштів на його робочому місці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УСБУ та УВБ ДФС в Одеській області (ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, торік в Одесі затримали декілька митників на отриманні хабарів. Так, у лютому затримали посадовця митниці за підозрою в отриманні 600 доларів хабара. Цього ж місяці підозру в отриманні неправомірної вигоди оголосили одному з інспекторів митного поста, його затримали під час передачі 1,1 тис. доларів. 

Пізніше, у квітні, виконуючого обов'язки заступника начальника відділу митного оформлення поста "Одеса - Центральний" затримали за підозрою в отриманні 300 доларів хабара. У серпні про підозру повідомили митнику, який працював на посту "Подільськ", його підозрюють в отриманні 25 тисяч гривень.

Поділитися