15 травня 2020 р. 10:31

Екснардепу Пресману повідомили про підозру через отримання компенсації оренди житла у столиці

Екснардепу Пресману повідомили про підозру через отримання компенсації оренди житла у столиці

У четвер, 14 травня, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла.

Як повідомили у пресслужбі НАБУ, дії колишнього народного депутата правоохоронці кваліфікували за ч.2 ст.364 КК України, а саме зловживання владою або службовим становищем.

"За даними слідства, підозрюваний, маючи власне житло у центрі Києва, отримав понад 928 тис. грн незаконної компенсації за користування готельним номером ДП «Готельний комплекс «Національний» у період листопада 2014 року–серпня 2019 року", - йдеться у повідомленні Нацбюро.

Слідство вважає, що у такий спосіб колишній нардеп завдав тяжких наслідків інтересам юридичної особи публічного права — Управлінню справами Апарату Верховної Ради України.

Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють із жовтня 2018 року.

Як повідомляє "УНІАН" з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах, йдеться про народного депутата VIII скликання Олександра Пресмана.

Нагадаємо, 25 жовтня 2014 року Олександр Пресман був обраний народним депутатом по виборчому округу №139. Тоді за нього проголосували 42,54% виборців. Вій йшов до парламенту як самовисуванець.

За час своєї роботи у Верховній Раді Олександр Пресман неодноразово потрапляв у списки прогульників. Так, січні 2015-го з 15 парламентських засідань він був присутній лише на трьох, а у березні 2015 року з шести засідань він пропустив рівно половину. 

У декларації за 2015 рік, яку Пресман подавав у 2016-му, він вказав не всі свої автівки.

Під час парламентських виборів у 2019 році Олександр Пресман використовував свій благодійний фонд "Творю добро" для самопіару. Не цурався він використовувати під час виборчої кампанії і піар на бюджетних проєктах. Проте цього разу виборці віддали перевагу кандидату від "Слуги народу" Ігорю Васильковському, який набрав 30,42% голосів, щоправда, Пресман від нього віддалився не дуже далеко - 29,21%.

Також нагадаємо, у серпні минулого року Солом'янський суд Києва задовольнив клопотання детективів НАБУ і призначив позачергову експертизу в справі про виплату компенсацій народним депутатам Верховної Ради України, в тому числі і з Одеської області, за оренду житла в Києві.

Поділитися